1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

EDI REKABINA

SA0202212-P

Office Address: 8 Avenue Business Centre, A-3-9, Jalan 8/1, 46050 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan Tel: 03-7865 5304   Fax: 03-7962 7001    Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.      Portal: www.archdesignet.com

MILIKI PELAN RUMAH SETARA DENGAN HARGA TERENDAH

KLIK DISINI

Kelulusan Pelan

 

PELAN1.jpgPELAN3.jpgPS2.jpgcarta.jpg

KELULUSAN PELAN

Menyediakan Perkhidmatan kelulusan pelan iatu menguruskan penghantaran permohonan pelan kepada pihak berkuasa tempatan sehingga di luluskan.

PEMBINAAN RUMAH INDIVIDU SESEBUAH

Tempoh kelulusan adalah bergantung kepada rekabentuk yang di hasilkan samada tapak tanah rumah tersebut berada dalam kawasan bercerun atau pun rata. Sekiranya rata maka Jabatan yang terlibat bagi permohonan kelulusan pelan adalah :-

  • Jabatan Perancang (Tertakluk pada sesetengah kawasan yang tidak mempunyai infrastruktur jalan dan longkang )
  • Jabatan Bangunan (Pelan arkitek dan Pelan Struktur )

Dan sekiranya tanah bercerun, Pemohon haruslah mengemukakan kepada jabatan kejuteraan untuk mendapatkan sokonganya dan dibawa bersama-sama semasa permohonan kelulusan pelan bangunan (Pelan arkitek )

Jumlah bayaran cagaran dan proses pelan akan dikira melalui rekabentuk yang di hasilkan.

 

PEMBINAAN UBAHSUAI RUMAH

Tempoh kelulusan biasanya mengambil masa selama 2 minggu waktu bekerja dan tidak termasuk proses penyemakkan pelan juga mengambil masa 2 minggu waktu bekerja. Walau bagaimana pun ianya juga bergantung kepada sesetengah kawasan. Kerana ada kawasan yang boleh pemohon mendapatkan kelulusan selama 1 hari tertakluk pada syarat-syarat yang di tentukan.

 

Advertisement