1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Office Address: 8 Avenue Business Centre, A-3-9, Jalan 8/1, 46050 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan               Tel: 03-7865 5304  Fax: 03-7962 7001  Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

  • Design rumah
  • Pelan rekabentuk masjid
Previous Next

MILIKI PELAN RUMAH SETARA DENGAN HARGA TERENDAH

KLIK DISINI

Pemilik rumah hendaklah mengenal pasti terlebih dahulu PBT yang terbabit sama ada pihak majlis/dewan bandaraya, majlis perbandaran dan/atau majlis daerah di mana kawasan rumah yang ingin diubah suai itu terletak sebelum memohon kebenaran dan kelulusan.

PELAN1.jpgPELAN3.jpgPS2.jpgcarta.jpg

• Permohonan hendaklah dibuat kepada pihak majlis/dewan bandaraya, majlis perbandaran dan/atau majlis daerah di mana kawasan rumah itu terletak mengikut garis panduan yang ditetapkan oleh PBT berkenaan. Tambahan atau pengubahsuaian adalah tertakluk kepada jenis rumah dan keluasan tambahan binaan mengikut garis panduan ubahsuai yang dibenarkan PBT yang terbabit.

• Permohonan boleh dibuat pemilik rumah sendiri atau melantik wakil yang sah seperti perunding/konsultan atau arkitek yang akan membantu menguruskan permohonan kebenaran untuk mengubah suai bagi pihak pemilik rumah sehingga mendapat kelulusan daripada PBT yang berkenaan

1.jpg2.jpg3.jpg

Architecture design + authority approval plan + construction + ccc
Call us: 037865 5304

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan.( KLIK DISINI )

Ref.link : https://www.hmetro.com.my/PnP/2021/11/781644/jangan-ambil-mudah

Advertisement