1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Office Address: 8 Avenue Business Centre, A-3-9, Jalan 8/1, 46050 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan               Tel: 03-7865 5304  Fax: 03-7962 7001  Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

 • Pelan rekabentuk masjid
 • Design rumah
Previous Next

MILIKI PELAN RUMAH SETARA DENGAN HARGA TERENDAH

KLIK DISINI

 • Tidak dibenarkan membuat apa-apa sambungan binaan di luar dari premis asal atau binaan yang menutup longkang tanpa kebenaran Majlis.
 • Sekiranya terdapat ubahsuai yang melibatkan binaan ruang atau bilik yang tidak kurang dari 6.5m2 / 70kp hendaklah mengemukakan permohonan permit Pelan Setara Sekatan Dinding.
 • Sekiranya terdapat ubahsuai yang melibatkan pecahan dinding melebihi 3m perlulah memohon Permit Pelan Setara Pecahan Dinding.
 • Sekiranya terdapat ubahsuai yang melibatkan binaan penutup longkang pemilik premis perlulah memohon permit pelan penutup longkang dan membina ‘ms grating’ untuk memudahkan kerja-kerja penyelenggaraan. Menutup keseluruhan longkang adalah tidak dibenarkan.
 • Binaan ‘ramp’ adalah dibenarkan walaubagaimanapun pemilik premis perlu mendapatkan kelulusan termasuk penyewaan petak khas tempat letak kereta dan tertakluk kepada syarat-syarat serta peraturan yang telah ditetapkan oleh Majlis.
 • Binaan ‘awning’ tanpa tiang perlu mendapatkan kelulusan permit pelan ‘awning’. Jika binaan ‘awning’ melebihi 5 kaki dan bertiang perlu mendapatkan kelulusan pelan Jabatan Bangunan.
 • Perlu memperbaharui kelulusan Kebenaran Merancang 3 bulan sebelum tamat tempoh bagi premis yang melibatkan perubahan material.
 • Bagi premis yang mendapat status kelulusan struktur sementara, perlu memperbaharui permit sementara bangunan sebelum pembaharuan lesen boleh dibenarkan.

IMG-20181121-WA0009.jpgIMG-20181121-WA0010.jpgIMG-20181121-WA0011.jpgIMG-20181121-WA0012.jpgsubmission-DRAWING Model 2.jpg

Advertisement

PROMOSI LUKIS PELAN ...Super User
PROMOSI LUKIS PELAN PEJABAT

Permit partition [ ... ]

permohonan permitRead more...
Rekabentuk rumah ses...Super User
Rekabentuk rumah sesebuah 2 tingkat di sepang

Rekabentuk kediaman [ ... ]

Rekabentuk Pelan RumahRead more...
Rekabentuk rumah ses...Super User
Rekabentuk rumah sesebuah 2 tingkat di sungai besar

Rekabentuk kediaman [ ... ]

Rekabentuk Pelan RumahRead more...
Cadangan rumah seseb...Super User
Cadangan rumah sesebuah 2 tingkat (2)

CADANGAN MEMBINA [ ... ]

Projek Sedang BerjalanRead more...